Voor wie is het geschikt?

Mindfulness is geschikt voor iedereen die bereid is om tijd en energie te steken in verandering. Het is voor mensen die zichzelf beter willen leren kennen, mensen die zichzelf niet meer voorbij willen rennen, mensen die rust zoeken, mensen die zich chronisch ontevreden voelen, niet lekker in hun vel zitten, of veel conflicten met anderen hebben en ga zo maar door. Tot nog toe is mindfulness het meest toegepast op (terugval preventie van) depressie, slaapproblemen, burn-out klachten en pijnklachten. Maar het is bruikbaar en ik denk zelfs nodig, voor iedere gewenste verandering.

Onderzoek in Amerika bij honderden mensen die een mindfulness training volgden heeft uitgewezen dat het allerlei klachten en de terugkomst van die klachten significant kan verminderen. Hieronder volgt een lijstje met commentaren van amerikaanse deelnemers:

– Ik werd me bewust hoe mijn geest eigenlijk werkt
– Ik leerde mijn patronen herkennen
– Ik leerde stabiel te blijven en meer afstand te nemen
– Ik leerde een vriendelijkere houding tegenover mezelf te hebben
– Ik leerde minder energie te steken in het ‘beter maken’ van dingen
– Ik leerde op het hier en nu te focussen
– Ik ontdekte dat ik keuzes kon maken, in plaats van oude patronen te volgen
– Ik leerde waarschuwingssignalen herkennen en daar adequaat op te reageren

In de training zul je leren dat er heel veel verschillende manieren zijn om mindful te zijn. Door verschillende manieren uit te proberen, kun je ontdekken welke het beste bij jou passen.

 

Heb je interesse of vragen, dan kun je mij mailen op
doesjka.tromp@gmail.com

of op dinsdag en donderdag bellen op
06 – 30366225